5 momente istorice din 8 iunie. De ce este aceasta zi importanta pentru Romania?

Desi in prezent ziua de 8 iunie s-ar putea sa nu iti spuna mare lucru, de-a lungul istoriei a reusit sa contureze o serie de evenimente foarte importante, atat la nivel national, cat si la nivel mondial.

Daca nu ai un motiv sa sarbatoresti si vrei sa gasesti unul in aceasta data, iata cateva care ar putea sa te incante:

1. In 8 iunie 1930 a urcat pe tronul Romaniei regele Carol al II-lea. Ziua a fost de o imporanta deosebita timp de 10 ani, pana in 1940. In fiecare 8 iunie aveau oc defilari militare si demonstratii ale strajerilor. Din pacate, dupa 1940 ziua nu a mai fost sarbatoare nationala, insa daca vrei o poti sarbatori in continuare in cadru restrans.

2. In 1838, tot in data de 8 iunie, a fost deschisa prima biblioteca publica din Bucuresti. A fost un eveniment extrem de important pentru cultura bucuresteana si romaneasca, in conditiile in care oamenii puteau sa se informeze mult mai usor. Daca alegi sa sarbatoresti aceasta zi, iata si un cadou perfect pe care il poti oferi prietenilor : https://www.ideaplaza.ro/cadouri-speciale/semne-de-carte-manuta.html

3. 8 iunie 1922 a fost o zi incredibil de importanta pentru microbistii din Romania. Este data la care a avut primul meci din istoria echipei nationale de fotbal. Partida s-a jucat impotriva Iugoslaviei si a fost pierduta, insa a dat startul unor evenimente sportive extrem de importante. Pentru ca este o sarbatoare perfecta pentru un gratar, iata si produsul perfect cu care sa ii uimesti pe microbistii din jurul tau : https://www.ideaplaza.ro/cadouri-pentru-barbati/set-pentru-gratar-fotbal.html

4. Este ziua mondiala a Oceanelor. In conditiile unor probleme din ce in ce mai mari generate de poluare, este o zi care trebuie sarbatorita si constientizata de toata lumea. Anu in care s-a inceput sarbatorirea Oceanelor este 1992, la summitul mondial de la Rio de Janeiro. Desi nu este recunoscuta drept sarbatoare internationala, merita sa o treci in caendar, in conditiile in care are drept scop schimbarea perspectivei asupra mediului inconjurator si asupra Oceanului Planetar.

5. Este o zi importanta pentru astronomie. In 2004 a avut loc un eveniment extrem de rar. Dupa mai bine de 120 de ani, planeta Venus a trecut prin fata Soarelui, lucru observat de trei sferturi din Planeta. In aceeasi zi, insa 9 ani mai devreme, americanii lansau naveta ” Discovery” si arbatoreau al 100-lea zbor spatial cu personal uman la bord.

In fiecare zi gasesti un motiv de sarbatoare. Daca nu ai niciun eveniment istoric, poti sarbatori faptul ca este vreme buna, ca esti sanatos sau ca te poti bucura de o prajitura delicioasa. Totul este sa iti amintesti ca ai motive sa fii fericit si sarbatoresti si sa cumperi cadouri…multe cadouri. In felul aceta imparti fericire in jurul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *