A venit primavara. Ce trebuie sa faci pentru o gradina perfecta?

Zăpada s-a topit, soarele a prins putin curaj si vegetatia a inceput sa isi arate verdeata, exact asa cum incep oamenii sa isi arate pielea.

Daca esti printre norocosii care are cativa metri patrati de gradina, primavara inseamna si cateva ore de munca, dar si cateva achizitii care sa deschida sezonul de gratare si de relaxare. Iata, asadar, ce trebuie sa faci pentru a te bucura de o gradina perfecta.

1. Curata si repara tot ceea ce poti! Aduna toate resturile vegetale si gunoaiele, repara gardul si asigura-te ca fiecare element din gradina este 100% functional. De asemenea, verifica starea uneltelor de gradina! Daca iarna le-a uzat, poti cumpara altele noi, cum este aceasta lopata multifunctionala : https://www.ideaplaza.ro/cadouri-pentru-barbati/lopatica-multifunctionala.html

2. Lucreaza pamantul si planteaza! Daca totul este curat, poti incepe sa plantezi. Pentru asta este nevoie de sapa, seminte de plante si multa rabdare. Fiecare planta are propriile ei conditii, asadar, este bine sa tii cont de ele. Daca vrei ca totul sa fie perfect, incearca sa fertilizezi pamantul cu muschi de turba sau cu compost. La fel de bun este si gunoiul de grajd procesat.

3. Fa-ti un plan de amenajare. Sunt sanse sa it doresti altceva in gradina, ceea ce este cat se poate de normal. Fa-ti un plan de amenajare si noteaza-ti toate lucrurile de care ai nevoie pentru a-ti duce planul la bun sfarsit. Cu cat esti mai bine organizat, cu atat sansele de avea o gradina perfecta cresc considerabil.

4. Pregateste momentele de relaxare! Cu siguranta, imediat ce temperatura va depasi 20 de grade Celsius vei dori sa faci un gratar, sa te relaxezi pe un sezlong sau de ce nu, chiar pe un hamac. Este bine sa ai totul la indemana, chiar si unele produse ma inedite. Urmatoarele chiar s-ar putea sa iti faca cu ochiul:

5. Fa sport! Poate ca nu tine de gradina, insa cu siguranta vei dori sa arati bine odata ce vine vara. Tocmai de aceea, este bine sa incepi sa faci sport. Cateva flotari cu ajutorul barelor destinate acestui exercitiu ( https://www.ideaplaza.ro/cadouri-pentru-barbati/bare-pentru-flotari.html) , sariturile cu coarda sau abdomenele iti pot creste nivelul de endorfine din corp si te pot face sa arati perfect, la fel ca si gradina pe care o ingrijesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *