Fă-ți viața mai ușoară în bucătărie

 

Iubim să gătim, să coacem, să încercăm rețete noi, ne dăm în vânt să-i surprindem pe cei dragi cu gusturi și arome gustoase, dar în secret cu toții ne dorim să petrecem în bucătărie cât mai puțin timp, nu-i așa? Tot efortul, bucuria și energia trebuie consumate în făurirea mâncării, fără să risipim niciun strop de entuziasm. De aceea sunt importante ustensilele cu care lucrăm, spațiul în care ne desfășurăm și atmosfera din bucătărie. E important ca tot procesul să fie pe placul inimii, ca să putem pune și ingredientul acela care nu trebuie să lipsească din nicio mâncare. Cum care ingredient? Iubirea. Măsurată pe cântar și dozată în fiecare porție.

Ca să gătim cu drag trebuie să gătim inteligent, fără prea mari eforturi. De aceea astăzi îți spunem, așa, pe sub mână, în șoaptă, 15 secrete, care, credem noi, rămân secrete, chiar și atunci când le împărtășim cu tine.

Noi te înțelegem perfect, ne asemănăm, vrem ca totul să fie cât mai ușor, cât mai distractiv și cât mai gustos, cu efort minim, ca să mai avem energie să ne și bucurăm de ceea ce-am gătit și de oamenii pentru care am gătit.

 

15 Sectere pentru o viață mai ușoară în bucătărie

 

 

1. Curăță ghimbirul cu o lingură

Nu folosi cuțitul pentru că vei irosi ghimbir prețios. Încearcă să cureți coaja folosind marginea unei linguri și-ai să vezi ce repede și ușor o vei îndepărta.

 

2. Ascute-ți cuțitele folosind o cană

În momentele în care nu ai un ascuțitor de cuțite, nu intra în panică. Deschide dulapul cu căni, alege-o pe cea care e cea mai grunjoasă pe fund și ascute folosind marginea din relief. Folosește mișcări lente și mișcă lama de cel puțin 20 de ori pe fiecare parte.

 

3. Taie mai multe roșii deodată

Dacă ai mai multe roșioare de tăiat în jumătate, nu te chinui cu fiecare în parte. Așază-le pe un fund de lemn, cât mai adunate, acoperă-le cu o farfurie plată, apasă ușor cât să stea într-un singur loc și taie pe sub farfurie cu un cuțit ascuțit.

 

4. Curăță o căpățână de usturoi în 20 de secunde

 Nu mai pierde timpul curățând usturoiul! Internetul e plin de secrete, iar acesta ni se pare unul din cele mai prețioase. Trebuie doar să ai două boluri de metal (de aceleași dimensiuni), să separi cățeii necurățați de usturoi, să-i așezi într-un bol pe care îl vei acoperi cu celălalt bol și să agiți viguros timp de 20 de secunde. Magie! Când vei depărta bolurile ai să constați că toți cățeii de usturoi sunt curățați.

 

5. Separa albușul de gălbenuș într-o secundă

Separarea albușului de galbenus nu trebuie să fie o corvoadă. Avem noi un dispozitiv simplu in forma de bec, cu ajutorul căruia gălbenușul va fi extras printr-o singură mișcare. Puneți oul pe o farfurie, plasați separatorul de gălbenuș direct deasupra gălbenușului și apăsați pentru a-l absorbi.

 

6. Cum să faci cremele să reziste în frigider

Dacă ți-a mai rămas cremă, brânză tartinabilă sau frișcă, poți să-i prelungești viața punând-o în frigider într-un vas pe care îl vei așeza cu fundul în sus. Astfel creezi un efect de vacuum și vei amâna procesul natural de dezvoltare a bacteriilor.

 

7. Fă pâinea mai pufoasă

Dacă vrei ca pâinea pe care o coci să fie mai pufoasă și mai gustoasă, acoperă coca pe care tocmai ai frământat-o cu un prosop umed, pune-o la cuptorul cu microunde pentru 25 de secunde, scoate-o 5 secunde și apoi pune-o din nou pentru 25 de secunde. Fă procesul ăsta înainte de-a o lăsa să crească natural.

 

8. Câștigă lupta cu ardeiul iute

Dacă vrei ca pe mâinile tale să nu mai rămână iuțeala ardeiului, unge-te cu ulei de măsline înainte de-a-l tăia.

 

9. Colectează gunoiul dintr-o mișcare

După ce termini de curățat un cartof, un morcov sau orice altă legumă sau fruct, trebuie să strângi toate cojile rămase. Deschizi coșul de gunoi și le arunci acolo, corect? Cum ar fi dacă acest proces ar fi mult mai ușor și ai putea să arunci cojile (și nu numai) de pe masa unde le cureți, direct în gunoi? Îți recomandăm suportul pentru punga de gunoi, pe care îl poți agăța ușor de orice sertar sau dulap din bucătărie.

 

10. Înlocuiește cuburile de gheață

Fii creativ și pune în băuturi, în loc de cuburi de gheață, fructe de pădure înghețate. Au același efect ca și gheața, dar arată mult mai interesant, colorează băuturile și nu le diluează.

 

11. Curăță fundurile de tăiat

Pentru a dezinfecta fundurile de tăiat din lemn, folosește cuptorul cu microunde. Pentru cele din plastic, folosește o jumătate de lămâie.

 

12. Economisește spațiu pe masă folosind recipiente speciale

Cu ajutorul unui platou de aperitive vei putea servi cele mai bune delicatese într-un mod sofisticat și practic în același timp. Îți recomandăm platoul de aperitive cu 4 boluri din ceramică (capacitate: 75 ml / diametru x inaltime aproximative: 7 x 4,5 cm) și tava de ardezie (material asemanator pietrei), este circulată, cu mâner din metal la bază și anti-alunecare (diametru x latime aproximativa: 22 x 0,5 cm)

 

13. Îndepărtează etichetele ușor

Și pe noi ne scot din sărite etichetele care nu se dezlipesc ușor de pe recipiente. Dar am descoperit o metodă numai bună: oțetul. Înmuiați o cârpă în oțet și ștergeți eticheta ușor.

 

14. Problema oalelor fierbinți se rezolvă ingenios

Ai nevoie de ceva care arată estetic atunci când pui o oală fierbinte pe masă. Nici cârpele, nici fundurile de lemn nu arata foarte bine. De aceea îți recomandăm să îți surprinzi familia si prietenii la petreceri și festivități cu haiosul suport magnetic pentru oale Hot. Acest suport pentru vase calde din silicon dispune de un magnet mic pentru a putea fi atasat mai comod pe suprafete metalice.

 

15. Ceapă, ceapă și iar ceapă!

Aproape la toate mâncărurile sărate este nevoie de o ceapă. Dacă nici ție nu îți place să tai ceapă (ne întrebăm cui oare îi place?) atunci procedează în felul următor: sacrifică-te și taie mai multe cepe într-o zi, depozitează-le separat în pungi de plastic, pune-le în congelator și scoate câte una/două de fiecare dată când ai nevoie. Din fericire, ceapa înghețată se păstrează exact ca o ceapă proaspătă.

Sperăm că vei pune în aplicare cât mai multe din ideile pe care ți le-am dezvăluit în acest articol. Așteptăm vești să ne spui ce ți-a ieșit, ce nu, inclusiv suntem dornici să ne spui și tu alte secrete pe care le-ai descoperit de-a lungul conviețuirii tale cu bucătăria ta.

Mult spor îți dorim și poftă bună numai alături de o companie plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *