Ghid de conduita pentru gratar. Cum trebuie sa te comporți atunci când ieși la iarba verde?

Este vara si fiecare fuge de caldura cum poate si pe unde poate. Unii aleg sa mearga la mare, altii la piscina iar altii cauta un spatiu verde unde pot sa incinga gratarele si sa se bucure de o masa copioasa. Din pacate, putini sunt cei care au o conduita normala la gratar, ceea ce duce la o multime de dispute si mai ales la poluarea padurilor si a apelor cu tot felul de gunoaie.

Daca planuiesti sa faci un gratar, iata un ghid care te va invata cum sa te comporti!

Reguli de siguranta

  • Plaseaza gratarul corect. Acesta trebuie sa fie la cel putin 3 metri distanta de orice constructie de lemn si de orice obiecte care ar putea sa arda.
  • Nu aprinde focul daca este vant foarte puternic!
  • Evita sa folosesti benzina sau parafina. Daca vrei sa ajuti focul poti folosi chibrituri speciale pe care le gasesti in comert.
  • Ai mereu la indemana o galeata sau o sticla cu apa pe care sa o folosesti ori de cate ori gratarul o ia razna!
  • Nu lasa niciodata gratarul nesupravegheat!
  • Stinge focul imediat ce ai terminat de preparat gratarul si depoziteaza cenusa intr-un loc sigur, care nu poate sa ia foc. Intotdeauna exista riscul sa ramana un mic carbune aprins care sa creeze probleme.

Reguli de bun simt

Nu doar siguranta conteaza. Bunul simt trebuie sa fie la el acasa, chiar daca esti in padure. Tocmai de aceea, strange absolut toate gunoaiele pe care le produci atunci cand prepari gratarul, indiferent ca sunt organice sau nu! In felul acesta te vei putea bucura de iarba verde si in viitor, fara sa dai peste tot de ambalaje din plastic.

Printre regulile pe care trebuie sa le mai iei in considerare se numara si urmatoarele:

  • Nu asculta muzica tare! Sunt mari sanse sa mai fie si alte persoane la gratar, asadar trebuie sa le respecti;
  • Nu te imbata! Carnea pe gratar merge foarte bine cu o bere, insa atunci cand o bere se transforma in 10 lucrurile pot deveni neplacute, atat pentru tine, cat si pentru cei din jur;
  • Imbraca-te decent! Este de preferat sa nu mergi in costum de baie la gratar. Pentru asta sunt piscinele;

Poti avea momente memorabile la gratar, chiar daca respecti aceste reguli. Pentru a-ti eficientiza foarte mult mult munca, poti sa folosesti tot felul de ustensile, precum acestea: https://www.ideaplaza.ro/cadouri-pentru-barbati/set-pentru-gratar-fotbal.html iar pentru a condimenta putin iesirea, pe langa mancare buna si bautura, poti sa te joci fotbal, tenis, reesbie si orice alt joc care implica miscare. Pana la urma, gratarul este despre iesirea in natura cu prietenii si cu familia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *