Lucruri interesante pe care nu le stiai despre Constantin si Elena

Sfintii Constantin si Elena sunt sarbatoriti in fiecare an pe data de 21 mai. Desi majoritatea ortodocsilor isi felicita prietenii si rudele ale caror nume sunt Constantin sau Elena, putini sunt cei care stiu detaliile din spatele sarbatorii.

Lucruri interesante pe care nu le stiai despre Constantin si Elena

  • Sfintii sarbatoriti sunt Imparatul Constantin si mama sa, Elena. Constantin a luptat extrem de mult in favoarea Bisericii, intr-o perioada in care crestinii aveau destul de mult de suferit. E este cel care a declarat ziua de Duminica zi de sarbatoare si a luat o serie de decizii favorabile preotilor. Aceste lucru s-a intamplat in secolul IV. Mama lui Constantin, Elena, a fost prima femeie care si-a eliberat sclavii.
  • Constantin cel Mare este cel care a transformat orasul Bizantium in Constantinopol, care a devenit capitala crestina a Imperiului Roman.
  • Sarbatoarea are foarte multe semnificatii. Se spune ca in aceasta zi pasarile isi invata puii sa zboare. Din acest motiv, se mai numeste si Sarbaoarea Pasarilor si a Padurilor. De asemenea, in data de 21 mai nu se lucreaza pamantul, insa se poate semana porumb, ovaz sau mei.
  • Daca vrei sa indepartezi duhurile necurate din casa, sarbatoarea sfintior Constantin si Elena este ocazia perfeca pentru a stropi gospodaria cu aghiasma si pentru a aprinde tamaie.
  • In perioada imparatului Constantin a avut primul Sinod Ecumenic, in anul 325. In cadrul acestuia s-au alcatuit primele articole ale Crezului.
  • Constantin s-a nascut in localitatea Naissus, pe teritoriul Serbiei de astazi, in anul 272. Tatal sau a fost Constantiu Chlorus, care a fost Cezar peste imperiul Roman de Apus. Dupa moartea sa, Constantin a fost proclamat August al Imperiului iar mamei sale i s-a oferit cea mai mare distinctie pe care o avea o femeie in acea perioada : ” Augusta”.

In principiu, atat Constantin, cat si Elena, sunt sarbatoriti pentru grija deosebita pe care au oferit-o oamenilor saraci si crestinilor, in general.

Cum sa sarbatoresti ziua de 21 mai?

Daca te numesti Constantin, Elena sau numele tau este un derivat din aceste nume, poti sarbatori printr-un gratar sau o masa cu prietenii. Ziua este una marcata de petreceri, in conditiile in care exista nu mai putin de 1.8 milioane de romani care isi sarbatoresc numele.

Daca nu te numesti Constantin sau Elena, tot ceea ce ai de facut este sa ii feliciti pe cei din viata ta, care poarta acest nume si sa te bucuri alaturi de ei. De asemenea, le poti oferi un cadou sau o floare. In aceasta data se ofera lalele, trandafiri, garoafe, bujori, crini imperiali sau gerbere. In ceea ce priveste cadourile, optiunile sunt numeroase. Iti oferim, aleatoriu, cateva idei:

  • O cana personalizata. Este un produs care poate transmite foarte multe mesaje si are marele avantaj ca este util. Daca scrii mesajul corect sau pui imaginea corecta pe cana, Constantin sau Elena isi vor bea cafeaua din ea, in fiecare dimineata. Cadoul nu costa mult si poate fi comandat online: https://www.ideaplaza.ro/cadouri-personalizate/cana-neagra-personalizata.html
  • Un accesoriu de bucatarie. Optiunile sunt nelimitate. Poti opta pentru cutite, pentru suporturi de condimente sau diverse alte accesorii.
  • Ceva delicios. O sticla de vin sau de bautura fina, o ciocolata buna sau o prajitura, pot fi solutiile perfecte pentru un cadou

Pe cine trebuie sa sarbatoresti in ziua de Constantin si Elena?

Pe langa cei pe care ii cheama Constantin si Elena, trebuie sa ii sarbatoresti si pe cei pe care ii cheama Ileana, Lenuta, Constanta, Nuti, Leana, Costica, Costel, Costi, Costinel, Costelus sau Costin.

IdeaPlaza va doreste, tuturor celor pe care va cheama Constantin, Elena si toate numele de mai sus, sarbatoare frumoasa! De asemenea, iti propunem sa ne spui ce alte lucruri interesante mai stii despre aceasta sarbatoare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *