Ziua Internationala a Berii

banner-ideaplaza-blog-ziua-berii

Ziua Internationala a Berii este sarbatorita in fiecare an in prima vineri din luna August. Aceasta sarbatoare care a aparut pentru prima data in anul 2007 in Santa Cruz, California (SUA) a crescut de la un mic eveniment regional la sarbatoare internationala care acopera in prezent peste 200 de orase din 50 de tari de pe 6 continente.

Ziua Internationala a berii si-a propus inca de la inceput trei scopuri principale:

  1. Bucuria de a te intalni cu prietenii si a savura o bere buna
  2. Pentru a-i sarbatori pe cei care fabrica berea
  3. Pentru a celebra berile tuturor natiunilor lumii intr-o singura zi

Incepand din primul an al acestei sarbatori si anume 2007 pana in 2012, Ziua Internationala a Berii a fost sarbatorita exclusiv in data de 5 August ca si in acest an (2016). Dupa editia din 2012, fondatorii au facut un sondaj intre fani si s-a decis ca cel mai bine este sa ramana prima vineri din luna August ca data de desfasurare a Zilei Internationale a Berii.

Cele mai importante si cu traditie tari care sarbatoresc an de an Ziua Internationala a Berii sunt: Statele Unite ale Americii, Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Costa Rica, Anglia, Franta, Grecia, Hong Kong, Ungaria, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Letonia, Liban, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelanda, Nicaragua, Norvegia, Peru, Polonia, Portugalia, Puerto Rico, Romania, Arabia Saudita, Scotia, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Sri Lanka, Suedia, Thailanda, Filipine, Turcia, Uganda, Emiratele Arabe Unite, Uruguay, Vanuatu si Venezuela.

Daca vrei sa alegi un cadou haios pentru iubitul, sotul, tatal, fratele sau pur si simplu pentru prietenul tau de pahar ….iti recomandam cateva produse haioase dar practice cu si despre bere.

Desi expresia “bere dupa bere este mereu o adevarata placere” va dorim distractie placuta dar cu responsabilitate, alaturi de cei dragi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *